Πρώτη μέρα στο σχολείο: Προσδοκίες & κίνδυνοι

Βιβλίο με συμβουλές ως "όπλα" στη φαρέτρα κάθε γονιού

0 455

Την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 21:00, διοργανώνεται στο στην πόλη του Βόλου ημερίδα παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Καραθάνου “Πρώτη ημέρα στο σχολείο“.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα προσεγγίσει το θέμα της πρώτης μέρας στο σχολείο για χιλιάδες παιδιά, μια εμπειρία πολύ σημαντική και κομβική για τη σχολική ζωή τους.

Για αυτή την ημέρα, που -αν δεν το γνωρίζετε- αποτελεί πολύ ξεχωριστή ημέρα για κάθε παιδί, απαιτείται από γονείς και άλλους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά σε επαφή με το παιδί, μια προετοιμασία ικανή να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη σχολική ζωή.

Στην ημερίδα, που διοργανώνεται στη διεύθυνση Ογλ 28 και Κονταράτου 9, στο βιβλιοπωλείο Public Βόλου, θα μιλήσουν οι:

  • Μερόπη Χ. Καζανίδου, δασκάλα, ιστορικός, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας
  • Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου
  • Τζένη Μωραΐτη Δρ., συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου προσχολικής εκπαίδευσης Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας

Επισημαίνεται ότι η πρώτη μέρα στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα στη ζωή του παιδιού. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος.

Συχνά η συναισθηματική αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει το βιβλίο του Δημήτρη Καραθάνου “Πρώτη ημέρα στο σχολείο“.

Συνίσταται το συγκεκριμένο βιβλίο ως ένας πολύτιμος οδηγός για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής.

Άλλωστε, μόλις αφότου το κάθε παιδί ξεκινήσει την ενεργή σχολική ζωή του, δημιουργούνται άπειρα ερωτήματα στους γονείς και επιζητούν απάντηση:

  • Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;
  • Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;
  • Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;

Αξίζει να λάβετε ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής, με απλά παραδείγματα, μέσα από το βιβλίο -ή όσοι μένετε στο Βόλο και μπορείτε να παρευρεθείτε στην ημερίδα.

Θα τοποθετηθούν στη φαρέτρα σας, ως γονιού, αρκετά “όπλα” για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν στην έναρξη -αλλά και τη συνέχεια- της σχολικής ζωής του παιδιού σας. Θυμηθείτε ότι η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού και στο σχολείο αλλά και στη ζωή!

Το βιβλίο “Πρώτη ημέρα στο σχολείο” του Δημήτρη Καραθάνου εκδίδεται από τις Εκδόσεις Γρηγόρη, με την υποστήριξη των Public.

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα