Ημερίδα για τη διακοπή του καπνίσματος

0 521

Η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος είναι πολύ χρήσιμη για την υγεία.

Όσο περισσότερη γνώση συσσωρεύουμε για τις αρνητικές συνήθειες, τότε περισσότερο μπορούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής μας.

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 την ομάδα του Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, καθηγητή πνευμονολογίας του Ιατρικού Τμήματος, Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Ευδοξία Γώγου, επιστημονική διευθύντρια του εργαστηρίου φυσιολογίας, η Αλεξάνδρα Σίστου, επιστημονική συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής και η Παρασκευή Κύργου, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές του σχολείου για την επιδημιολογία της κατανάλωσης προϊόντων καπνού, καθώς και τη σχέση των συγκεκριμένων προϊόντων και εμφάνισης νοσογόνων καταστάσεων.
“Στόχος της ομάδας είναι η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους που μπορούν να παρουσιαστούν στη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος”, είπε η κυρία Γώγου.

Η δημιουργία κουλτούρας προστασίας και προαγωγής του αισθήματος ασφάλειας είναι πρωτεύων στόχος. Η κατανόηση των κινδύνων αλλά και η επιλογή ασφαλέστερου τρόπου ζωής, αποφεύγοντας επιλογές βλαπτικές, θα οδηγήσει στο να υιοθετήσει ο πολίτης ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Μετά τη λήξη της ομιλίας, η πνευμονολογική ομάδα του Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη έκανε σπιρομέτρηση σε όλους τους εκπαιδευόμενους με το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα αποτελέσματα της κάθε σπιρομέτρησης έδειξαν στους εκπαιδευόμενους πόσο υγιείς είναι οι πνεύμονές τους. Η σπιρομέτρηση έγινε για να γίνουν κατανοητά τα πλεονεκτήματα που επιφέρει η διακοπή του καπνίσματος. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά περιπτώσεις για την διάγνωση και παρακολούθηση πνευμονικών παθήσεων των εξεταζόμενων.

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα