Φάρμα του Διαδικτύου: Έξυπνη επιμορφωτική παράσταση

Μάθετε στα παιδιά σας τους κινδύνους του διαδικτύου μέσα από μία θεατρική παράσταση

0 231

Η Φάρμα του διαδικτύου, η παιδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση των Βερόνικας Σαμαρά, Γεώργιου Κορμά είναι η μοναδική παράσταση που ασχολείται με την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο internet.

Η παράσταση έχει ως σύνθημα το τρίπτυχο Ενημέρωση – Επαγρύπνηση – Δράση. Η Φάρμα του Διαδικτύου ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η Σοφία Τσινάρη σκηνοθετεί μια ιστορία, η οποία έχει παιχτεί σε θέατρα και σχολεία σε όλη τη χώρα τα τελευταία 6 χρόνια. Πρωταγωνιστές είναι τα ζώα της φάρμας, που σερφάρουν με τις ώρες στο διαδίκτυο κι έτσι πέφτουν συχνά σε ιντερνετικές παγίδες, που εύγλωττα γίνονται φανερές και επεξηγούνται σε μικρούς και μεγάλους.

Με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας αλλά και δύο παιδιών που ζουν στη Φάρμα του Διαδικτύου, μαθαίνουν τρόπους για να προστατευτούν. Μαζί τους δημιουργικά μαθαίνουν και οι θεατές.

Με όχημα τη θεατρική γλώσσα που συνδυάζει την αφήγηση, το τραγούδι αλλά και μια πρωτότυπη εκδοχή κουκλοθεάτρου, η παράσταση δεν μιλάει γενικά και αόριστα για τους κινδύνους του διαδικτύου: Οι -μέχρι πρότεινος- αόρατοι “λύκοι” του internet αποκτούν πρόσωπο και μεταφράζονται σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Τα κωμικοτραγικά περιστατικά που περιγράφονται στη Φάρμα του Διαδικτύου αναφέρονται σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων, στην αντιμετώπιση των αγνώστων στο διαδίκτυο, στο διαδικτυακό bullying, στην παραπλάνηση από fake news (ψεύτικες ειδήσεις, που δεν ισχύουν) με τρόπο κατανοητό στα παιδιά. Μάλιστα, υπάρχει περιθώριο διάδρασης, καθώς η παράσταση τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην πλοκή!

Θα είναι πολύ χρήσιμο να πάρετε τον γιο ή την κόρη σας και να διασκεδάσετε στην έξυπνη παράσταση της Φάρμας του Διαδικτύου. Τη χαρακτηρίζουν γρήγοροι ρυθμοί, τραγούδια και απίθανα σκηνικά ευρήματα!

H βραβευμένη παράσταση Φάρμα του διαδικτύου προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 12:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Στόχος της παράστασης είναι η ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο και ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι.

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα