Συνδέσου ξανά στη ζωή & άφησε το διαδίκτυο

Το ευρωπαϊκό σχέδιο "LOG ON BACK TO LIFE" στα Τρίκαλα και στα Μετέωρα

0 156

Το σχέδιο “LOG ON BACK TO LIFE”, δηλαδή “Συνδέσου ξανά στη ζωή” φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας στις 4 και 5 Απριλίου 2019.

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας ήταν υπεύθυνο για τη διοργάνωση της συνάντησης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές δράσεις που αφορούν στην την τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως διατρέχεται το τελευταίο εξάμηνο υλοποίησής του.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο “LOG ON BACK TO LIFE” αφορά στο φαινόμενο της Διαταραχής Εξάρτησης από το Διαδίκτυο που απαντάται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η λογική που διέπει το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από το σχολικό περιβάλλον.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι:

  • η στήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο διαδίκτυο,
  • η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ορθολογική χρήση του διαδικτύου,
  • η έγκαιρη αναγνώριση και “θεραπεία” των αιτιών που οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση από το Διαδίκτυο μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου, του οποίου συντονιστής είναι το Κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με το πρόγραμμα Erasmus, συμμετέχουν, επιπλέον του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας, πανεπιστήμια, φορείς και οργανισμοί από την Τουρκία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα “LOG ON BACK TO LIFE”

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα