Εικαστικό τεχνολογικό εργαστήρι στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Κυριακές 7 & 14 Απριλίου 2019 (11:00 - 15:00)

0 157

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο προσπαθεί να οργανώνει διαρκώς εκδηλώσεις που να αποσυνδέουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά από το διαδίκτυο.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της Εταιρείας, ο δόκτωρ Κωνσταντίνος Σιώμος έχει πολλές φορές τονίσει ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μια νόσο η οποία άρχισε να απασχολεί τους ειδικούς στην Ελλάδα από το 2008, έτος ίδρυσης της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (ΕΕΜΔΕΔ).

Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο, το προφίλ του εθισμένου ατόμου στο διαδίκτυο σχετίζεται με εκείνο το παιδί ή τον έφηβο που κάνει έντονη και πολύωρη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε καθημερινή βάση για ψυχαγωγικούς λόγους και εντοπίζονται τα συμπτώματα όπως κατάθλιψη, δυσθυμία, ελλειμματική προσοχή με υπερκινητικότητα, δυσκολία προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον, έλλειψη άλλων ενδιαφερόντων…

Για τον λόγο αυτόν, η η έλλειψη άλλων ενδιαφερόντων, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο οργανώνει ένα εικαστικό τεχνολογικό εργαστήρι με θέμα τον γύρο των Μουσείων του κόσμου την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, αλλά και την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2019 (11:00 – 15:00). Πρόκειται για μια καινοτόμα παρουσίαση μουσειακών ευρημάτων, που στόχο έχει να δημιουργήσει ισχυρά εναλλακτικά ενδιαφέροντα για τα παιδιά:

Πόσο ωφέλιμο θα ήταν εάν μπορούσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να επισκεφτούν αξιόλογα μουσεία του εξωτερικού και να γεμίσουν γνώση και ερεθίσματα.

Κι όμως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα πολύ εύκολα και χωρίς κόστος.

Αυτή την απίστευτη εμπειρία προσφέρει στα παιδιά το εικαστικό τεχνολογικό εργαστήρι με τον εύγλωττο τίτλο “Ο γύρος των μουσείων”, που διεξάγεται 2 Κυριακές του Απριλίου, στις 7 και τις 14 του μήνα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

Οι μικροί επισκέπτες με τη βοήθεια των tablets του Μουσείου θα καθοδηγηθούν από την ομάδα των εκπαιδευτικών για να σερφάρουν στις ψηφιακές συλλογές άλλων μουσείων του κόσμου.

Μέσα σε 90 λεπτά, θα διαλέξουν μέσα από το διαδίκτυο τα δύο αγαπημένα τους εκθέματα, τα οποία μπορεί να ανήκουν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ή και σε όποιο άλλο μουσείο του εξωτερικού εκείνα θελήσουν.

Θα διαβάσουν σχετικά με τα εκθέματα που επέλεξαν, θα τα δουν σε 360 μοίρες, ενώ, παράλληλα, θα δημιουργήσουν εικαστικά ένα κολάζ το οποίο θα περιέχει τα επιλεγμένα από κάθε παιδί εκθέματα.

Ο γύρος των μουσείων σε 90’ μέσα σε ένα μουσείο. Δεν ακούγεται συναρπαστικό;

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα