Το ασυμβίβαστο ποδοσφαιριστή & τζογαδόρου

Η έφεση στον τζόγο, που συχνά καταλήγει σε εξάρτηση, επηρεάζει την υγεία

0 368

Η ιδιότητα του ποδοσφαιριστή και του τζογαδόρου είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Δεν είναι μόνο το αντικρουόμενο συμφέρον που προκύπτει και που είναι δυνατόν να οδηγήσει σε “στημένους αγώνες”, αλλά έχει να κάνει και με λόγους υγείας.

Η έφεση στον τζόγο, που συχνά καταλήγει σε εξάρτηση, επηρεάζει την υγεία του ατόμου και σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του ως ποδοσφαιριστής, όσο σκληρά κι αν προπονηθεί, ακόμη και εάν βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι η ίδια…

Τέτοια παραδείγματα δεν υπάρχουν μόνο στο ποδόσφαιρο, μα τα συναντάμε και σε άλλα αθλήματα, ακόμη και από επαγγελματίες αθλητές, σε περιπτώσεις σύστασης εγκληματικών ομάδων (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί αξιόποινη πράξη ο στοιχηματισμός μέσα από μη αδειοδοτημένες εταιρείες, ιστοσελίδες ή παιγνιομηχανήματα) ή σε περιπτώσεις εθισμού στον στοιχηματισμό και στον τζόγο γενικότερα. Τίθεται θέμα ηθικής στο ζήτημα του τζόγου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο αθλητής, έστω και επαγγελματίας, δεν είναι θύτης, αλλά είναι θύμα.

Με ποινή αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τις 6 ολόκληρες εβδομάδες τιμώρησε το πειθαρχικό όργανο της αγγλικής Ομοσπονδίας τον ποδοσφαιριστής της Λιντς, Τζόρνταν Στίβενς, κρίνοντάς τον ένοχο με την κατηγορία του παράνομου στοιχηματισμού.

Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, στη σχετική έρευνα που ακολούθησε, ο μέσος της Λιντς είχε τοποθετήσει 59 στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες από τις 06/08/2018 έως τις 27/05/2019, κάτι που προφανώς απαγορεύεται ρητά για τους ποδοσφαιριστές.

Ο 19χρονος άσος, ο οποίος μόλις το φθινόπωρο του 2017 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Championship Αγγλίας, κρίθηκε ένοχος και έτσι υποχρεούται να τεθεί εκτός ομάδας για τον επόμενο ενάμιση μήνα, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.200 λιρών.

Με ανακοίνωσή της, η Λιντς επιχείρησε να προστατεύσει τον ποδοσφαιριστή της, εκφράζοντας τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας τιμώρησε τον 19χρονο άσο σκληρά. Πράγματι, του απαγορεύτηκαν ακόμη και οι προπονήσεις μαζί με άλλους αθλητές!

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα