Ο εθισμός του Πέτρου Λαγούτη στον τζόγο

Το περιστασιακό ποντάρισμα, οι ατέλειωτες ώρες πάνω από ένα μηχάνημα και η ψυχανάλυση

0 410

Ο εθισμός με τον τζόγο είναι από τους πιο ύπουλους εθισμούς, καθώς δεν έχει πρωτογενή σωματικά συμπτώματα. Παράλληλα, υπόγεια ενθαρρύνει τον πάσχοντα στην απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών, συμπεριφορά που δυσχεραίνει το να το αντιληφθεί η οικογένειά του και οι κοντινοί του άνθρωποι, ώστε να τον βοηθήσουν.

Κάθε φορά που ένα δημόσιο πρόσωπο ανοίγει αυτό το κεφάλαιο, εκθέτοντας την προσωπική του εμπειρία, από το memetro.gr θα το αναδημοσιεύουμε, ώστε να παραδειγματίσουμε και άλλους πάσχοντες που σκέφτονται αν πρέπει να το αποκαλύψουν. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μιλήστε! Ζητήστε βοήθεια!

Ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης ήταν εθισμένος με τον τζόγο και έχει δώσει πρόσφατα (Αύγουστος 2019) συνέντευξη στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, μιλώντας εκτενώς για το συγκεκριμένο θέμα στον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο.

Διαβάστε παρακάτω:

Εσύ, Πέτρο έχεις κάνει ψυχανάλυση;

  • Ναι, έχω κάνει κι εγώ ψυχανάλυση. Αφορμή ήταν ο εθισμός μου με τον τζόγο. Ξεκίνησα κάνοντας τέσσερα χρόνια ψυχοθεραπεία και επειδή δεν έβαλα μυαλό συνέχισα κάνοντας για 2 χρόνια απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ.

– Πόσα χρόνια ήσουν εθισμένος με τον τζόγο;

  • Πάνω από δέκα. Ξεκίνησα παίζοντας αραιά και πού, μέχρι που έγινε κανονικός εθισμός.

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορεί να έχεις κάτσει σε μία καρέκλα παίζοντας τυχερά παιχνίδια;

  • Έχω κάτσει, όπως το λες, σε μία καρέκλα παίζοντας τυχερά παιχνίδια για 36 ώρες! Δεν απαντούσα ούτε στα τηλέφωνα, παρά μόνο όταν είναι τα παιδιά μου. Το χειρότερο με αυτού του είδους τον εθισμό είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτός. Δεν είναι όπως με τους ναρκομανείς ή με τους αλκοολικούς που γίνονται δυσάρεστοι στους γύρω τους. Όταν κάποιος έχει εθισμό στον τζόγο μπορεί να φέρεται φυσιολογικά και στο κεφάλι του να γίνεται χαμός!

– Τι ανακάλυψες για τον εαυτό σου μέσα από τη διαδικασία της ψυχανάλυσης;

  • Ότι δεν είχα ενηλικιωθεί. Εγώ ενηλικιώθηκα μετά τα 35. Μέχρι τότε δεν είχα αντιληφθεί τι σημαίνει ότι βάζω όρια στον εαυτό μου και στους άλλους και ότι αναλαμβάνω τις ευθύνες των πράξεων μου. Ήταν σωτήρια για εμένα αυτή η διαδικασία και θα συμφωνήσω με τη Μυρτώ ότι ήταν το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στη ζωή μου. Δεν νομίζω ότι θα είχα ξεπεράσει το πρόβλημά μου αν δεν είχα απευθυνθεί σε ειδικό“.

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα