Τα κέντρα ευχαρίστησης κάθε ανθρώπου δεν είναι τα ίδια

Η συγκλονιστική εμπειρία του ιδρυτή του Συλλόγου Συμπαράστασης Αρωγή 12+

0 162

Ο ιδρυτής του Συλλόγου Συμπαράστασης σε άτομα με προβλήματα εθισμού «Αρωγή 12+», Φάνης Δέλλιος φιλοξενήθηκε από την εκπομπή The 2Night Show του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όσα ανέφερε ο κύριος Δέλλιος στην εκπομπή, αφενός σόκαραν, αφετέρου κατέδειξαν μερικές κρυμμένες αλήθειες για τα ναρκωτικά.

Έκανα ναρκωτικά από 15 μέχρι 25. Μέχρι τα 15 μου ήμουν από τους καλύτερους μαθητές. Ξαφνικά σαν να έγινε μια έκρηξη μέσα μου, είχα τάσεις φυγής από το σπίτι μου. Δεν ξέρω γιατί. Έτσι ξυπνούσα. Δεν αισθανόμουν πως μου έλειπε κάτι, έπαιρνα αγάπη από το σπίτι“, δήλωσε ο Φάνης Δέλλιος για τα πρώτα χρόνια της ζωής του και την πρώτη του επαφή με τα ναρκωτικά.

Ο εθισμός με τα ναρκωτικά τον έκανε να αναζητήσει ιατρικές και κλινικές προεκτάσεις για το λόγο που του συνέβαινε αυτό. “Εγώ είχα εθισμένη προσωπικότητα, έτσι λέγεται. Είναι στο DNA, είναι διαταραχή στην οποία στην Αγγλία με μαγνητικούς τομογράφους έχει αποδειχτεί πως τα κέντρα ευχαρίστησης ενός τέτοιου ανθρώπου δεν είναι τα ίδια. Εγώ το βιώνω ακόμη και τώρα που είμαι 21 χρόνια καθαρός“, δήλωσε ο κύριος Δέλλιος.

Τα πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα καταχρήσεις και υπερβολές:Πρώτη φορά ήμουν 15, πίναμε βενζίνες. Ήμασταν από τα παιδιά που πηγαίναμε στις τουαλέτες και καπνίζαμε. Όταν ήπια για πρώτη φορά ηρωίνη ήταν για μένα αποκαλυπτικό. Νόμιζα πως αυτό το ναρκωτικό βγήκε για μένα. Μου πήρε όλο το πρόβλημα. Ήμουν 16 χρονών. Οι γονείς μου το κατάλαβαν στο πρώτο μου κακούργημα, στο πρώτο μου δικαστήριο. Ήμουν επτά χρόνια σε χρήση“, είπε.

Η αντιμετώπιση των γονιών ήταν άψογη, παρά τη δυσκολία των συνθηκών του εθισμού: “Δεν το είχαν καταλάβει οι γονείς μου. Μόνο η μάνα μου κάποια πράγματα, ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα χάσει την όρεξή μου για ζωή. Μου έλεγαν να φύγω από το σπίτι. Η μάνα μου δεν με ήθελε στο σπίτι, όταν έβρισκε ναρκωτικά φώναζε την αστυνομία. Ήταν απέναντι μου και να είναι καλά. Είμαι ευγνώμων στη μητέρα μου. Αν δεν θες να συμμετέχεις στον θάνατο του παιδιού σου, έξω. Πρέπει οι γονείς να μπουν απέναντι. Είναι η μοναδική λύση. Πρέπει οι γονείς να βάλουν όρια!“, εξομολογήθηκε -και παράλληλα πρότεινε- ο Φάνης Δέλλιος.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα