Ειδικοί κάδοι για βελόνες χρήσης ναρκωτικών

Για την αποφυγή μολύνσεων από ιούς και ασθένειες

0 194

Ειδικούς κάδους για βελόνες στις τουαλέτες τους αποφάσισαν να τοποθετήσουν οι αλυσίδες καφέ Starbucks Coffee στις ΗΠΑ.

Στόχος της πρωτοπόρας ενέργειας είναι να αποφεύγονται τα ατυχήματα όταν χρήστες ναρκωτικών πετούν βελόνες στα κοινόχρηστα σκουπίδια.

Το μέτρο φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει στα καταστήματα Starbucks των κεντρικών Πολιτειών των ΗΠΑ, όμως οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα καταστήματα, αλλά και σε άλλα της ίδιας αλυσίδας καφέ, ζητούν να τοποθετηθούν ακόμη περισσότεροι κάδοι σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν τα καταστήματα Starbucks Coffee που βρίσκονται σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την υγεία τους.

Οι χρήστες ναρκωτικών που επισκέπτονται την αλυσίδα καφέ Starbucks Coffee φέρονται να αυξήθηκαν από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν οι ειδικοί κάδοι για χρησιμοποιημένες βελόνες και ειδικά από τότε που η συγκεκριμένη ενέργεια επικοινωνήθηκε στο κοινό.

Η αλυσίδα καφέ φέρεται να έχει εγκαταστήσει τέτοιους κάδους σε τουλάχιστον 25 καταστήματα στις ΗΠΑ, ενώ όλο και περισσότεροι υπεύθυνοι καταστημάτων ζητούν να μπουν ειδικοί κάδοι στα μαγαζιά που εργάζονται.

Ήδη πάνω από 6.000 άτομα έχουν υπογράψει το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση των υπαλλήλων από πεταμένες βελόνες στα σκουπίδια όταν αυτοί καθαρίζουν τις τουαλέτες των Starbucks Coffee.

  • Αξίζει να γνωρίζετε ότι μια τυχαία βελόνα είναι ικανή να μολύνει τους εργαζόμενους ή οποιονδήποτε έρθει σε επαφή με τη βελόνα με μεταδοτικές ασθένειες όπως ο ιός HIV που προκαλεί την ασθένεια του AIDS, η ηπατίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη κοινή στους χρήστες ναρκωτικών.

Η εταιρεία Starbucks έγινε στόχος ομοσπονδιακών ερευνών πέρσι στις ΗΠΑ, όταν 2 υπάλληλοι της γνωστής αλυσίδας καφέ τραυματίστηκαν στο Όρεγκον από χρησιμοποιημένη βελόνα μέσα στον ίδιο μήνα! Αυτή η έρευνα και οι επιπτώσεις της ήταν, άλλωστε, ο λόγος που τα Starbucks Coffee προχώρησαν στην ενέργεια των ειδικών κάδων για βελόνες.

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου αυτόματα για ό,τι νέο δημοσιεύεται!

Η ιστοσελίδα memetro.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησής σας. Αποδέχομαι Περισσότερα